Choco nutella bars

Deze vullende repen zitten vol hazelnoten, dadels en cacao.
pinit

Zoet en chocolade, een veel voorkomende craving.  Vergrijp je ditmaal niet aan het potje chocopasta, maar maak deze simpele nutella bars. Zonder toevoeging van extra suiker en toch heerlijk zoet. 

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 10 min Rusttijd 1 uur Porties: 4 Calorieën: 150

Beschrijving

Deze vullende repen zitten vol hazelnoten, dadels en cacao. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de massa niet in repen, maar in blokjes te snijden.  Of draai er balletjes van, alles is mogelijk.

Ingrediënten voor vier repen

Bereiding

  1. Week de dadels 10 minuten in warm water.

    Giet deze af en hak de zachte dadels in grove stukken.

    Hak de noten fijn in een keukenmachine, zodra deze fijn zijn voeg je de kokosrasp, cacao en dadels toe.

    Laat de kokosolie smelten in de magnetron en voeg ook deze toe in de keukenmachine.

    Mix en puls alles tot een plakkerig geheel. De mix lijkt korrelig, maar als je deze wat aandrukt merk je de stickynes.

     

    Neem nu een bakpapiertje en schep hier de mix op. Vorm met je handen een vierkant op het papier en druk goed aan. Je kunt elke gewenste vorm vouwen op het papier. Ik vind het makkelijk om het vierkant later in repen te snijden.

    Zet de vorm in de koelkast om uit te harden. Na 1 uurtje is de massa stevig en kun je deze in repen snijden.

    Bewaar de repen in de koelkast, zo blijven ze lekker stevig.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 4


Hoeveelheid per portie
Calorieën 150
Calorieën van vet 10
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 11g4%
Proteïne 2g4%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *