Makkelijk pannetje kiplever

Een makkelijk eenpansgerecht met kippenlever. Super voedzaam en lekker.
pinit

Dit recept is ontstaan uit pure luiigheid. Ik had nog wat kiplever, een pak macaroni-groente en een half blikje tomatenpuree. Deze combinatie pakte perfect uit en lijkt ergens qua smaak zeker de Kippenlevertjes van moeders. Beide maak je klaar in één pan. Weinig afwas dus, ideaal.

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 5 min Kooktijd 15 min Totale tijd 20 minuten Porties: 1

Beschrijving

Kippenlever is niet cool, maar oh zo gezond! Het super voedzaam en smaakvol. Het is misschien even wennen, maar voornamelijk niet teveel bij nadenken. Wat maakt dat wij een lever als iets 'vreemds' zien, maar die wiebelige witte filets niet. Het is maar net hoe het je in meegegeven denk ik..

Ingrediënten voor 2 porties

Bereiding

  1. Begin met het schoonmaken en snijden van de kippenlevertjes.

    Snij de kippenlevertjes los van elkaar, de vetrandjes eraf en vervolgens elk levertje door de helft.

    Dep de kippenlevertjes droog met keukenpapier. 

    Zet een braadpan op hoog vuur met de olijfolie in de pan. Zodra dit heet is voeg je de kippenlever toe.

    Bak de levertjes 2 tot 4 minuten aan elke kant. Ze moeten rondom bruin aan de buitenzijde zijn.

    Haal de kiplever uit de pan. 

    Verwarm de pan weer en bak nu de groente aan.

    Zodra de groente wat zachter is mag het vuur laag en voeg je de tomatenpuree en de kippenlever toe.

    Laat dit nu 15 minuten lekker pruttelen tot een geheel.

    Kook in de laatste 8 minuten de rijst in een aparte pan. Zo zijn beide pannetjes tegelijk klaar om aan te vallen. Voeg naar smaak wat zout toe aan de pan met kippenlevertjes en eet het gerecht met een paar flinke scheppen gekookte rijst.

Note

Voor dit gerecht geldt weer 'de' stoofregel. De volgende dag is die nog lekkerder! 

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *