Spinazie Frittata met Kaas

Deze frittata is heerlijk als lunch of serveer er wat krieltjes bij en je hebt een volwaardige avondmaaltijd.
pinit

Frittata, de manier om van je restjes groente af te komen! Een eiwitrijke en koolhydraatarme maaltijd vol groente. Hier word ik blij van!

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 20 min Porties: 1 Calorieën: 424

Beschrijving

Pak het soort kaas wat je lekker vindt! Deze keer gebruik ik geraspte belegen 30+ kaas, maar verse geitenkaas smaakt ook top.

Let op dat je een ovenbestendige koekenpan gebruikt. 

Ingrediënten voor één portie

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden.

    Hak de spinazie grof en snij de ui en puntpaprika in stukjes.

    Neem een kom en roer hier de drie eieren samen met wat zout en peper in los.

    Neem de ovenbestendige koekenpan en zet deze op het vuur met een eetlepel olijfolie.

    Bak de ui en paprika +/- 5 minuutjes zacht. Zodra deze wat zachter zijn kan de spinazie erbij. Het lijkt een pan vol, maar dit slinkt snel!

    Roer de eitjes even door en schenk deze over de groenten, schud even met de pan.

    Verdeel de geraspte kaas over het ei en zet vervolgens de pan in de oven.

    Na -/+ 10 minuten is de spinazie frittata klaar. Zodra het ei een beetje hoog popt is hij klaar en gaar. Even uit de oven zakt hij weer in.

    Eet de spinazie frittata met wat koriander, lente-ui en sriracha.
Voedingswaarden

Opdiening grootte 1

Porties 1


Hoeveelheid per portie
Calorieën 424
Calorieën van vet 30
% dagelijkse waarde *
Totaal koolhydraten 9g3%
Proteïne 29g58%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.

Heb jij dit recept gemaakt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *