Parelcouscous is ontzettend veelzijdig en toch lag het pakje al lang ongebruikt in mijn kast. Zie hier mij eerste gerecht/ recept. Een simpele, maar toch erg smaakvolle maaltijdsalade.
Ik had nog een potje zwarte olijven uit de delicatessezaak. Ik raad je aan om ook te kiezen voor kwalitatief knappe olijven.
Hier ga je in deze salade geen spijt van hebben!
Parelcouscous met gegrilde kip
Beschrijving
Parelcouscous is een variant op de bekende couscous. De smaak en structuur zijn net even anders.
Goed te combineren in een salade.
Ingrediënten voor één portie
Bereiding
-
Kruid de kipfilet aan beide zijden en bak rondom aan in een koekenpak. Zet het vuur laag en laat deze onder de deksel zachtjes garen.
Kook de parelcouscous volgens de omschrijving op de verpakking. Ontpit (indien nodig) de zwarte olijven en hak grof. Snij de rode ui in dunne ringetjes.
Neem de pan met (uitgelekte, bereide) couscous en doe hier alle ingrediënten in, behalve de kip.
Roer door en schep in een diep bord.
Snij de kipfilet in plakken en leg deze op de salade.
Kruid naar smaak met wat gemalen olijfolie, peper, zout en balsamicoazijn.
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 607kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 59g20%
- Proteïne 63g126%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
De kracht van de herhaling. Kies in dit recept voor knappe zwarte olijven. :)
Wat variatie!? Vervang de kip voor 30 gr feta, een blikje tonijn of wat kikkererwten.