Wentelteefjes, French Toast of Turning bitches. Altijd een goed idee wanneer je van het oude brood af moet.
Het komt niet vaak voor, maar soms grijp ik mis met de eieren in huis. Ik had al helemaal in mijn hoofd dat ik die middag wentelteefjes ging maken van het oude brood… Wat nu?!
Vegan broodpudding
Beschrijving
Custardpoeder stolt zodra het heet wordt/kookt. Ideaal om de functie van het ei in deze broodpudding over te nemen. Het pakte goed uit! Smullen zonder ei, helemaal vegan en heerlijk zoet.
Leuk voordeel, doordat er geen ei in deze wentelteefjes zit hoef je niet op te letten dat ze echt gaar zijn.
Ingrediënten voor 1 portie vegan broodpudding
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Mix de custardpoeder met 200 ml sojamelk en wat zoetstof. Roer alle klontjes goed weg.
Snij de sneeën brood door de helft en leg deze dakpansgewijs in een ovenbestendige schaal.
Schenk de melk bij het brood en druk de sneeën een beetje aan. Zo wordt het vocht goed opgenomen.
Probeer zoveel mogelijk vocht door de sneeën te laten opnemen. Pas op dat de sneeën niet breken.
Strooi nog wat suiker over het geheel en doe de schaal in de oven.
Bak de plantaardige broodpudding 15-20 minuten.
Tot de bovenkant een mooi karamel kleurtje krijgt.
Het beslag is al lekker zoet, zo zijn er geen extraatjes meer nodig op deze vegan broodpudding.
Opdieningen 1
- Hoeveelheid per opdiening
- Calorieën 328kcal
- % dagelijkse waarde *
- Totaal koolhydraten 32g11%
- Proteïne 17g34%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.
Note
Voor de oplettende kijker. Op de foto heb ik twee porties in één schaal gemaakt!