Home » Recepten » Vegan Custard Wentelteefjes zonder ei

Vegan Custard Wentelteefjes zonder ei

Gepubliceerd op 27 juni 2021 om 06:00

Wentelteefjes, French Toast of Turning bitches. Altijd een goed idee wanneer je van het oude brood af moet. 

Het komt niet vaak voor maar soms grijp ik mis met de eieren in huis. Ik had al helemaal in mijn hoofd dat ik die middag wentelteefjes ging maken van het oude brood.. Wat nu?!

Custardpoeder stolt zodra het heet wordt/kookt. Ideaal om de functie van het ei in de wentelteefjes over te nemen. Het pakte goed uit! Smullen zonder ei, helemaal vegan en heerlijk zoet.

Leuk voordeel, doordat er geen ei in deze wentelteefjes zit hoef je niet op te letten dat ze echt gaar zijn. 

 

Ingrediënten voor 1 portie

  • 2 sneeën brood
  • 200 ml sojamelk (ongezoet)
  • 20 gr custardpoeder
  • zoetstof naar smaak
  • 10 gr  plantaardige boter (om in te bakken)

Mix de custard met 200 ml sojamelk en wat zoetstof. Roer alle klontjes goed weg.

Snij de sneeën brood door de helft, zo zijn deze makkelijker te keren in de pan. Dompel en dip de 4 stukken in het custardmengsel. Laat steeds even kort intrekken en wissel per plak. Probeer zoveel mogelijk vocht door de sneeën te laten opnemen. Pas op dat de sneeën niet breken.

 

Verwarm wat boter in de pan en bak de plakken aan beide kanten mooi bruin. Laat nog even garen van binnen, niet nodig wel lekker. ;)

Doordat het beslag al gezoet is zijn er geen extraatjes meer nodig op deze vegan wentelteefjes.

 

Voedingswaarde per portie 

328 Kcal C.32 F.14 P.17


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.