Home » Receptenindex » Vegan Rode Linzensoep

Vegan Rode Linzensoep

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 06:00

Een lekkere maaltijdsoep vol groente. Linzen zijn super gezond en vol vezels. 

Een flinke pan soep. Altijd een succes om in de buurt te hebben. Of het nu als lunch, diner of hapje tussendoor is. Het komt altijd met veel plezier op.

De basis van deze soep is vegan. Lekker met wat zelfgemaakte broodjes, verse koriander en limoenpartjes. 

 

Ingrediënten voor 4 grote porties (1 pan)

  • 1 ui
  • 200 gr wortel
  • 3 tn knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 el (balsamico)azijn
  • 250 gr rode linzen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 l groente- of kippenbouillon

Kruiden

  • 1 th komijn
  • 1 th gerookte paprika
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel wat versie koriander en limoen

Snij de ui, wortel, peper en knoflook fijn. Spoel de linzen goed af.

Bak de wortel, ui en komijn zachtjes in de pan. Zodra deze zacht zijn de knoflook en gerookte paprika even meebakken en de pan afblussen met het azijn.

Voeg de tomaten, bouillon en linzen toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 25-35 minuutjes pruttelen met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe door.

Je kunt deze soep zo eten, een beetje pureren of helemaal glad pureren. Ik geef de voorkeur aan 50/50. Dikke soep met stukjes. :)

 

Strooi naar wens koriander over de soep en eet deze met wat (zelfgemaakt) flatbread. Een lepel kokoscrème of kokosyoghurt past ook goed in de soep.

 

Voedingswaarde per portie (1/4)

268 Kcal C.26 F.1 P.21


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.