Home » Recepten » Eiwitrijke Ontbijttaartjes

Eiwitrijke Ontbijttaartjes

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 06:00

Taart voor het ontbijt! Dat kan toch niemand weigeren?! In een handomdraai maak je deze heerlijke ontbijttaartjes. Wissel het soort bonen, kwark en fruit af en je hebt weer een totaal ander taartje. 

 

Ingrediënten voor twee ontbijttaartjes

Taartbodem

  • 125 gr cannelini bonen (uitgelekt en afgespoeld gewicht)
  • 2 eieren
  • 30 gr amandelmeel
  • 1 el vloeibaar zoetstof
  • 1/2 th baking soda
  • snuf zout

Kwark-laag

  • 300 gr Campina magere milde kwark kokos of vanille
  • 1 scoop whey vanille of cocos
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1/2 el vloeibaar zoetstof
  • 1/2 th vanille aroma

Optioneel

  • 100 gr verse aardbeien
  • 15 gr hagelsag
  • 15 gr bramenjam

Verwarm de oven op 180 graden.

Spoel de bonen goed af en mix deze met alle ingrediënten voor de bodem met een staafmixer tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over twee met bakpapier bekleedde (of ingevette) taartvormpjes en bak de bodems ongeveer 15 minuten.  

Laat deze even afkoelen en begin met de kwark-laag. Week de gelatine op een schoteltje koud water en doe alle andere ingrediënten voor de kokos-laag in een steelpannetje. Klop dit met een garde goed door tot een klontvrij mengsel. Verwarm het op laag vuur en blijf roeren. Knijp de gelatine uit en doe de blaadjes bij de warme kwark. Roer door tot de gelatine helemaal is opgelost. Verdeel deze laag over de taartbodems. 

 

Laat de taartjes een nachtje opstijven in de koelkast. 

Drop de volgende ochtend eventueel nog wat toppings naar smaak erop en tast toe!

 

Voedingswaarde per ontbijttaartje excl. toppings (1/2)

392 Kcal C.21 F.16 P.41


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.