Home » Recepten » Aziatische Groentesoep met Paksoi

Aziatische Groentesoep met Paksoi

Gepubliceerd op 9 juni 2021 om 06:00

Een snel soepje voor de lunch! Miso is een heerlijke volle smaakmaker die goed tot z'n recht komt in deze groentesoep.

Als lichte lunch eet ik deze Aziatische groentesoep vaak met één ei en zonder noedels.

Bij stevigere trek kies ik voor noedels, wat kip of een extra-eitje. Atjar, nootjes of gebakken uitjes in huis? Strooi ze erop, nóg lekkerder!

 

Ingrediënten voor 1 flinke soep

  • 1 gekookt ei
  • 1 paksoi
  • 1 wortel
  • 1/2 ui
  • 1-2 knoflookteentjes
  • stukje gember
  • 400 ml groentebouillon
  • 20 gr miso pasta 
  • sojasaus naar smaak

Optioneel:

  • Noedels, lente ui, extra kip en/of ei

Snij de ui, knoflook en gember goed fijn. Snij de wortel in slanke reepjes en de paksoi in stukken.

Verwarm wat olie in een soep/wokpan en bak de ui, knoflook en gember ongeveer 3 a 4 minuutjes. Als de ui wat glazig is kunnen de reepjes wortel hierbij. Zodra die zachter zijn voeg je de miso pasta en grove onderste delen van de paksoi toe. Zodra die geslonken zijn kan de bouillon en de laatste delen paksoi in de pan. Zorg dat de miso goed oplost in de soep.

Laat het geheel even pruttelen en klaar is de snelle Aziatische groentesoep. Proef of er nog wat sojasaus bij moet. Heb je dit niet, dan kan zout natuurlijk ook.

Serveer met een gekookt eitje en eventueel wat lente ui, noedels, nootjes of kip. 

 

Voedingswaarde met één ei, zonder noedels.

197 Kcal C.18 F.6 P14


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.