Home » Receptenindex » Oosterse Gebakken Hutspot

Oosterse Gebakken Hutspot

Gepubliceerd op 27 januari 2021 om 06:00

Hollandse pot meets Asia! Lekker kruidig, snel klaar en makkelijk naar eigen smaak aan te passen. 

De Hollandse pot komt hier niet vaak op tafel. Saaie gekookte groente met een berg aardappels. Ik sla graag over. Deze gebakken hutspot is lekker pittig en vol smaak. 

De Hollandse keuken is hartstikke voedzaam en vol groente, over de hoeveelheid aardappelen valt nog wat te zeggen. Al met al is het behoorlijk saai. Deze hutspot is alles behalve dat!

 

Ingrediënten voor 3 porties gebakken hutspot

  • 1000 gr hutspotgroente
  • 2-3 tn knoflook
  • stukje gember
  • 25 gr roomboter
  • 60 gr sambal badjak
  • 35 ml sojasaus
  • 1-2 el vissaus

Toppings

  • 45 gr gezouten pinda's
  • 45 gr augurk

Verwarm de roomboter in een grote braad of wokpan. Doe de hutspotgroente in de pan en bak dit in 10 minuten wat zachter. Voeg hierna de overige ingrediënten toe en bak en geheel nog 10-15 minuten op een lager vuurtje door. Roer en bak het geheel tot een smeuïge hutspot.

 

Eet de gebakken hutspot met wat gezouten pinda's en augurken.

Voedingswaarde per portie inclusief toppings (1/3)

373 Kcal C.32 F.20 P.10

Ook lekker: Eet de hutspot met uitgebakken bacon, kipdij of wat rookworst zoals op de foto. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Hans Krenning
2 maanden geleden

Mooie recepten en, duidelik beschreven mijn complimenten